Studiile arată că meditaţia poate reduce durerea cervicală cronică

0
299
Studiile arată că meditaţia poate reduce durerea cervicală cronică
Studiile arată că meditaţia poate reduce durerea cervicală cronică

Potrivit unui studiu realizat de către American Pain Society, meditaţia ar putea fi un tratament eficient în reducerea durerii cervicale cronice.

Durerile cervicale cronice pot reprezenta o cale către instalarea altor afecţiuni asociate, cum ar fi depresia. Pacienţii cu dureri cervicale cronice ajung frecvent la extenuare. Meditaţia a fost folosită tot mai mult ca un tratament de susţinere pentru persoanele cu durere cronică.

Studii anterioare au arătat că durerea cronică este asociată cu stresul şi că meditaţia are, printre principalele beneficii, alinarea stresului. Cercetătorii germani au comparat efectele meditaţiei asupra durerii, stresului perceput şi bunăstării psihologice. Ei au emis ipoteza că un program de meditaţie de opt săptămâni va reduce durerea mai eficient decât un program de exerciţii fizice standardizat şi că ameliorarea durerii va coincide cu reducerea stresului.

Pentru acest studiu, 89 de pacienţi cu durere cervicală cronică, la care s-a observat un nivel de stres perceput ridicat, au fost repartizaţi aleatoriu în două grupe, una cu program de meditaţie şi una cu program de exerciţii fizice. Rezultatele au fost evaluate la începutul programului şi la finele lui, după opt săptămâni.

Rezultatele au arătat că la pacienţii care au fost incluşi în programul de meditaţie s-a redus semnificativ durerea, precum şi starea de stres datorată cronicizării durerii, în comparaţie cu grupul care s-a ocupat exclusiv de exerciţii fizice. Autorii au ajuns la concluzia că meditaţia are proprietăţi unice pentru ameliorarea durerilor şi stresului la nivel psihologic. De asemenea, meditaţia, în combinaţie cu exerciţiile fizice şi un stil de viaţă echilibrat aduc beneficii deosebite pentru o stare de sănătate optimă.

Traducere: Silviu Stănculeţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here