Poveşti cu tâlc: Cum arată raiul

0
727

“Un om pios stătea de vorbă cu Dumnezeu și i-a spus: Doamne aș vrea să știu cum e Raiul și cum e Iadul.

Dumnezeu l-a condus pe om către două uși. A deschis una dintre uși iar omul a privit înăuntru. În mijlocul încăperii se afla o mare masă rotundă. Pe masă se afla un vas mare cu tocană, care mirosea foarte bine și care l-a făcut pe om sa îi lase gura apă.

Oamenii care stăteau la masă erau însă slabi și bolnăvicioși.

Păreau a fi înfometați. Țineau linguri cu mânere foarte lungi care le erau legate de brațe și astfel puteau ajunge la vas pentru a le umple cu tocană; dar din cauza mânerelor mai lungi decât propriile mâini, nu puteau duce la gură lingurile pline..

Omul pios s-a înfiorat la vederea suferinței lor. Atunci Dumnezeu a spus: “Acum ai văzut Iadul”

Au mers apoi către cealalată cameră și au deschis ușa… Arăta la fel ca si prima. Se găsea acolo o masa mare și rotundă cu un vas mare de tocană care iți lăsa gura apă. Oamenii de la masă erau echipați cu același gen de linguri dar aceștia păreau bine hrăniți și durdulii, râdeau și vorbeau între ei. Omul pios a spus: “nu înțeleg”

“Este foarte simplu” a spus Dumnezeu. “Este nevoie însa de abilitate. Acești oameni sănătoși au învățat să se hrăneasca unul pe celalalt, în timp ce ceilalți se gândeau doar la ei înșiși”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here