Natura oferă omului ARMA care atacă și distruge DOAR celulele canceroase. Care este aceasta și unde o găsim?

0
4195
Natura oferă omului ARMA care atacă și distruge DOAR celulele canceroase. Care este aceasta și unde o găsim?

– Cum s-a născut și dezvoltat conceptul de SALVESTROL, singurul citostatic naturist care identifică și atacă doar celulele tumorale prezente în organismul uman?

– Marea diferență dintre aceste citostatice naturale, numiți salvestroli, și toate celelalte tipuri de citostatice cunoscute este faptul că acești fitonutrienți sunt letali doar pentru celulele canceroase, fără producerea efectelor adverse de tip citotoxic.

 

Precum orice nouă invenție sau mare descoperire din istoria omenirii, și aceasta de față are un început, o poveste care merită să fie cunoscută de către toți oamenii porniți în căutarea sănătății.

Șansa a făcut ca trei minți geniale, fiecare foarte iscusită în domeniul ei, să se întâlnească și să aducă la lumină o mare taină a legăturii dintre om și natură, dintre celula umană și cea vegetală.

Iată de unde și cum a început totul…

Gerry Potter, unul dintre cei doi savanți responsabili de această descoperire, este profesor de chimie farmaceutică la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității De Montfort din Leicester, Marea Britanie. Aici el coordonează Grupul de Cercetare a Medicamentelor Anticanceroase, un grup care se ocupă cu dezvoltarea și descoperirea agenților tumorali selectivi pentru siguranța în tratamentul cancerului.

Prof. Potter a avut prima sa întâlnire cu cancerul la vârsta de patru ani. Mătușa lui a murit de cancer, iar această experiență avea să-i marcheze profund viitoarea carieră.

În facultate a studiat chimia, iar una dintre lucrările sale de an terminal a avut ca subiect principal agenții anticancer. Apoi, la Universitatea din Manchester, a studiat enzimele citocromului P450. Și-a luat doctoratul în chimie farmaceutică la Institutul de Cercetare a Cancerului din University of London. În anul terminal al școlii doctorale, Prof. Potter a primit premiul SmithKleineBeecham Prize pentru studiul său „Chiralitatea în formularea și sinteza medicamentelor”.

Citocromul P450
Citocromul P450

După ce a obținut diploma de doctor, Dl. Potter a continuat să lucreze, în cadrul Institutului de Cercetare a Cancerului, la formularea și sinteza medicamentelor selective pentru cancerul de sân și prostată.

Această activitate de cercetare l-a propulsat spre Cambridge, unde a continuat să dezvolte agenți anticanceroși chirali (compuși care au componenta dreaptă diferită de cea stângă).

Pe când se afla la Cambridge, a primit premiul pentru inovație industrială din partea Royal Society of Chemistry. La mai puțin de un an de la acest premiu, i s-a oferit postul de profesol la Universitatea De Montfort. Prof. Potter a primit recent cel de-al treilea Premiu al Royal Society of Chemistry pentru inovație industrială, pentru formularea și dezvoltarea medicamentului acetat Abiraterone. El este singurul savant căruia i s-a decernat acest premiu de mai multe ori (Schaefer, B. 2012).

Agenții anticancer convenționali sunt în general toxici, adică nu acționează în mod selectiv. Majoritatea lor sunt la fel de toxici pentru țesuturile sănătoase, întocmai cum sunt și pentru cele canceroase (de exemplu Taxol, Doxorubicin, 5-Fluorouracil), Potter, G. 2005, în timp ce alți agenți chemoterapeutici sunt atât de cancerigeni și mutageni încât pot induce unele forme de cancer secundar foarte agresive.

Celule canceroase văzute la microscop
Celule canceroase văzute la microscop

Profesorul Potter este autorul a peste 60 de lucrări de cercetare. Aceste studii au contribuit la patentarea a 20 de agenți anticanceroși. O preocupare centrală în cercetarea sa este căutarea unor agenți anticanceroși selectivi și inofensivi pentru țesutul sănătos.

Pornind de la această cercetare, Prof. Potter a continuat să caute agenți anticanceroși naturali care să fie selectivi, eficace și fără efecte secundare. Această etapă a cercetării a stat la baza conceptului de Salvestrol.

Cancerul este cel mai mare eșec al medicinei secolului al XX-lea, iar tratamentele convenționale care sunt acum disponibile vor continua să fie și în viitor. Dar biologia moleculară, noul proiect al genomului uman, a revoluționat totul. Soluția sunt țintele – molecule care sunt prezente în celulele canceroase și absente în celulele normale. Odată ce ai o astfel de țintă sau marker tumoral poți să formulezi tratamentul, Prof. Dan Burke

Dan Burke este Profesor emerit de metabolism farmaceutic, retras recent din funcția de decan al Facultății de Științe la Universitatea Sunderland. Astăzi el conduce departamentul de cercetare al companiei Nature’s Defence (UK) Ltd. din Syston, Leicester, Marea Britanie.

Profesorul Burke și-a dedicat cariera studiului cancerului: cauzele, depistarea, prevenirea și tratamentul.

El a studiat biochimia la University of London, unde a terminat ca șef de promoție. Această poziție i-a câștigat un loc la școala doctorală a universității din Surrey, unde a studiat metabolismul medicamentelor.

Prof. Burke a predat la Facultatea de Medicină din cadrul Aberdeen University timp de aproape douăzeci de ani. Aici i s-a oferit postul de profesor și a devenit recunoscut ca expert în metabolismul, toxicitatea și interacțiunile medicamentelor și ale substanțelor chimice ajunse în mediul înconjurător.

Echipa sa de cercetare a descoperit că enzima CYP1B1 este intrinsecă celulelor caceroase, dar absentă în țesutul sănătos. Această descoperire a încurajat noi cercetări în depistarea cancerului, dezvoltarea unor medicamente noi, anticanceroase, în lumea întreagă.

Profesorul Burke este autorul a peste 200 de publicații care acoperă o carieră academică de peste 35 de ani. Activitatea de pionierat a Prof. Burke în ceea ce privește enzima CYP1B1 a constituit un punct de pornire al dezvoltării conceptului de Salvestrol.

Niciodată nu am crezut despre cancer că este o boală vindecabilă. Acum, după ce am făcut aceste descoperiri, cred că se poate vindeca, Prof. Gerry Potter

Prof. Potter a inventat termenul de salvestroli pentru această nouă clasă de fitonutrienți. Termenul de salvestrol este derivat din cuvântul latinesc salvia (a salva). Analiza salvestrolilor arată că această clasă cuprinde azi peste 50 de fitonutrienți, iar cercetările continuă.

Salvestrolii, această descoperire deosebit de importantă pentru sănătatea omului, sunt o nouă clasă de fitonutrienți care au capacitatea de a opri creșterea tumorii și de a ucide celulele canceroase. O mare parte din eficiența salvestrolilor este dată de modul lor de acțiune selectivă.

Tumorile sunt un amestec de celule canceroase și celule sănătoase. Când se examinează la microscop o mostră de țesut dintr-un organ canceros și se dorește diferențierea celulelor unele de altele, se observă că celulele colorate în negru sau maro (canceroase) alternează cu cele colorate violet (celule sănătoase).

Celula canceroasa

Conceptul Salvestrol subliniază beneficiile pe care le aduce o dietă abundentă în fructe și legume organice. Acest tip de dietă, se pare, explică rata scăzută de cancer la acele populații care încă mai consumă fructe și legume crescută prin metode tradiționale. Celulele canceroase se dezvoltă tot timpul, iar cu o astfel de dietă salvestrolii pot contracara acest fenomen și pot preveni dezvoltarea tumorilor canceroase.

Din păcate în lumea civilizată situația este diferită. Cazurile de cancer sunt în creștere, iar salvestrolul ajunge foarte rar în farfuriile noastre. Nici măcar persoanele care au trecut la alimentația organică nu reușesc să își acopere necesarul zilnic cu salvestrol dacă legumele și fructele pe care le consumă sunt varietăți dezvoltate recent pentru un gust mai dulce. Pe lângă acestea, informațiile despre salvestroli nu sunt răspândite în rândul populației, iar oamenii nu știu că pot apela, preventiv sau curativ, la acești fitonutrienți cu rol de citostatice naturale.

Lumea civilizată se confruntă cu o diversitate de tipuri de cancer și în același timp este expusă la o multitudine de factori de risc, prin stilul de viață, activitatea de la locul de muncă, diferiți factori zilnici care hrănesc boala până la proporții epidemice.

Este nevoie de o schimbare dramatică în relația noastră cu hrana, în felul în care o cultivăm și în percepția noastră despre hrană, Anthony Daniels.

Anthony Daniels este un inginer de o autoritate recunoscută în industria plantelor medicinale pentru tehnicile sale revoluționare și dezvoltarea de produse noi.

Anthony a creat o tehnologie botanică ecologică unică pentru conversia reziduurilor uleioase într-o biomasă inofensivă pentru mediu. De asemenea, a dezvoltat o tehnologie botanică unică de înlocuire a chimicalelor folosite în cultivarea bananelor cu extracte botanice la fel de eficiente, dar mult mai sănătoase.

Ca fondator și director al firmei The Herbal Apothecary, a dezvoltat o serie de contracte internaționale cu industria alimentară, comunitatea fitoterapeuțiilor și cu producătorii de alimente organice.

Discutând despre dispariția salvestrolului din hrană, Prof. Potter și Anthony Daniels au căzut de acord că este necesar un supliment alimentar cu salvestrol și împreună au decis să pună bazele companiei Nature’s Defence (UK) Ltd., fondată în ianuarie 2004 cu un set de clauze care prevedeau redirecționarea profiturilor către cercetarea continuă a salvestrolilor.

Conceptul de Salvestrol definește un mecanism țintit cu maximă acuratețe. Salvestrolii devin letali pentru celulă atunci când sunt metabolizați de enzima CYP1B1, enzimă prezentă doar în celulele canceroase.

Prin urmare, marea diferență dintre aceste citostatice naturale, numiți salvestroli, și toate celelalte tipuri de citostatice cunoscute este faptul că acești fitonutrienți sunt letali doar pentru celulele canceroase, fără producerea efectelor adverse de tip citotoxic.

Cum acționează Salvestrolii
Cum acționează Salvestrolii

Studii de caz

În ultimii ani, echipa de cercetare a avut posibilitatea de a urmări evoluția unor pacienți care erau tratați cu salvestrol. În anul 2007 cinci persoane și-au dat acordul pentru participarea într-un program de tratament și monitorizare. În cazul lor, cancerul era reprezentat de: carcinom cu celule scuamoase în stadiul 2-3 la plămân; melanom în stadiul 4; cancer de prostată; cancer de sân agresiv în stadiul 3 și un cancer de vezică urinară. Toți cei cinci pacienți implicați în studiu s-au vindecat complet de cancer (Schaefer B., 2007).

În 2010 alți șase pacienți au fost de acord să participe la studii de caz. Diagnosticul lor a fost stabilit după cum urmează: cancer de sân în stadiul 3; cancer la ficat în stadiul 2; cancer de colon; cancer recurent de prostată; alt cancer de prostată cu un scor Gleason 6 (3+3) și un limfom Hodgkin în stadiul 3B. Din nou, cei șase s-au vindecat complet de cancer (Schaefer B., 2010).

Monitorizarea pacienților care au participat la studiile de caz a evidențiat faptul că cele mai bune rezultate au apărut atunci când pacienții și-au schimbat dieta și stilul de viață odată cu folosirea salvestrolului. Se pare că o dietă mai echilibrată, cu un aport mai mare de fructe și legume, precum și puțină mișcare, contribuie foarte mult la capacitatea de a beneficia de calitățile salvestrolului.

Interviu cu Prof. Dan Burke (subtitrat în limba română)

Surse: Cartea „Salvestrolii, apărarea naturii împotriva cancerului”, Hyperfarm.ro

Dacă te abonezi la Newsletter-ul eRomâniaTa.ro vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here