Cascada Cailor – Borşa, Munţii Rodnei, Maramureş

0
4067

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se praveleste  pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea formand astfel aceasta cascada de o frumusete covarsitoare.

Se afla la altitudinea de 1300 m iar caderea de apa este de 90 metri. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40m una de cealalta, primele doua, ca urmatoarele sa-si micsoreze distanta, succedandu-se la doar 20m.

Accesul catre Cascada Cailor

Accesul se face cu foarte mare usurinta, fie ca alegem drumul pe jos de la Borsa, mergand (circa 1- 1, 30 ore) pe o poteca prin valea formata in dreapta statiunii,, fie ca alegem varianta mai comoda, utilizand telescaunul, din statiunea Borsa. De la capatul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor in circa 15 minute. Telescaunul porneste doar daca există un grup de minim 10-15 persoane. Ultima cursa a telescaunului este la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here