Apa, marele mister

0
1146

Acest film fascinant înconjoară globul pământesc pentru a aduce în prim plan descoperiri absolut extraordinare despre apă, cea mai uimitoare și mai puțin studiată substanță din lume.

Avem ocazia de a fi martori la procesul prin care cercetători, oameni de știință, filozofi și teologi, încearcă să înțeleagă acest lichid unic și toate proprietățile sale miraculoase care încă așteaptă să fie descoperite.

Cu mult timp în urmă, Heisenberg și Bohr au venit la Einstein să-i spună că sunt de părere că mințile cercetătorilor influențează rezultatele experimentelor – mintea fiind fără echivoc legată de materie.

Einstein a afirmat mai târziu: „Oricine este implicat serios în urmărirea și înțelegerea științei devine convins de faptul că în legile Universului se manifestă un spirit – unul cu mult superior spiritul omului și în fața căruia noi, cu puterile noastre modeste trebuie să ne simțim umili”.

În acest film uimitor, Apa, Marele Mister, vedem că știința a făcut un salt cuantic în înțelegerea modului în care mintea poate fi înregistrată prin cel mai simplu element din natură (apa), în formula sa chimică: H20.

Dacă apa are memorie și este compusă în principal din hidrogen, atunci întregul univers ar avea memorie. Hidrogenul s-a născut între 100 și 1.000 de secunde după Big Bang. Acest element reprezintă 75% din masa cunoscută a universului.

Omul este apă într-un procent de 70%, creierul uman este alcătuit din 95% apă, sângele conține 82% apă, iar plămânii, 90%. Ajungând să cunoaștem mai multe despre acest element simplu dar, în același timp, deosebit de complex, vom reuși să înțelegem mai bine rolul și importanța lui în viața noastră și a tot ceea ce există.

Vizionare plăcută!

eRomaniaTa.ro – Oameni, locuri, idei care te inspiră!

Dacă te abonezi la Newsletter-ul eRomâniaTa.ro vei primi gratuit cele mai noi și apreciate articole direct în căsuța ta de e-mail!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here