5 sfaturi pentru tratarea alergiilor în mod natural

0
273
5 sfaturi pentru tratarea alergiilor în mod natural
5 sfaturi pentru tratarea alergiilor în mod natural

Atunci când vă confruntaţi cu alergiile de sezon, este destul de anevoios să vă încărcaţi cu o grămadă de medicamente în timp aveţi de-a face cu un nas înfundat şi alte simptome insuportabile. Vestea bună e că putem găsi alinare prin mijloace naturale. (Nu uitaţi să consultaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi sub tratament medicamentos sau dacă aveţi vreo nelămurire cu privire la informaţiile de mai jos).

1. Oţetul de cidru de mere s-ar putea să nu sune prea atrăgătoar, dar acesta este cunoscut ca puternic adjunat în problemele stomacale, dureri de gât şi în problemele cu nivelul de colesterol, printre altele. Potrivit Pacific College of Oriental Medicine, oţetul de cidru de mere poate ajuta, de asemenea, la ruperea mucusului. Se toarnă o linguriţă din acest oţet într -un pahar cu apă, se amestecă şi se bea ca atare.

2. Irigarea nazală. Folosirea un vas Neti poate ajuta la spălarea sinusurilor prin umplerea vasului cu soluţie salină şi turnând lichidul în nas.

3. Ierburile şi algele. Studiile au arătat că ierburile şi suplimentele, precum spirulina , “iarba de ochi” (iarba de silur) şi genţiana pot contribui la ameliorarea alergiilor. În plus, extractul din brusture a înregistrat rezultate eficiente în tratarea alergiilor. Cercetători din Germania şi Elveţia au efectuat un studiu prin care au arătat că extractul este la fel de util ca şi un antihistaminic în combaterea guturaiului. Urzica poate ajuta în cazul inflamaţiilor şi poate bloca organismul să producă histamină.

4. Uleiul de eucalipt. Acesta ajută la decongestionarea sinusurilor şi a căilor nazale. Adăugaţi câteva picături de din acest ulei în apă fierbinte, aburindă, şi faceţi inhalaţii. Cercetările au aratat că uleiul de eucalipt are proprietăţi antiinflamatorii şi luptă împotriva multor bacterii dăunătoare.

5. Quercitina. Acest flavonoid ajută la stabilizarea membranelor celulare, inclusiv a celor mastocitare şi ajută la reducerea eliberarii histaminei reducând inflamaţiile. Alimentele precum broccoli şi citricele conţin quercetina.

Traducere: Silviu Stănculeţ

Sursa: Well.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here